AGRICOLAE látogatás 16:00
A cég a gyümölcsfeldolgozásban Kelet-Magyarország egyik vezető élelmiszeripari vállalata. Az elmúlt évek során több ütemben nagy volumenű fejlesztést valósítottak meg. Megvalósult fejlesztéseiknek köszönhetően az Agricolae Kft. nem csak Magyarország, hanem a régió egyik vezető élelmiszeripar-gyártójává vált. Az idei Modern Gyárak Éjszakáján először nyílik alkalom arra, hogy a nagyközönség beléphessen az Agricolae Kft. gyárába, és testközelből láthassa, miként készülnek világszínvonalú termékei, amelyek családok mindennapjainak részei.

Az elmúlt évtizedekben a vállalat folyamatosan fejlődött. Az Agricolae Kft. számára a folyamatos innováció és a szakértelem alapérték. Számos új készítmény fejlesztése zajlik a kutatás-fejlesztési részlegén, együttműködve hazai és nemzetközi szakmai partnerekkel, egyetemekkel és kutatóintézetekkel. Ez biztosítja, hogy a vállalat nemcsak a jelen, hanem a jövő kihívásaira is választ adjon.

Az Agricolae Kft. a szatmári térségben termő gyümölcsfélék komplex feldolgozására szakosodott, a gyümölcsök érettségétől beltartalmi értékeitől függően (befőttek, lekvárok, gyümölcsvelők, gyümölcsitalok). A fejlesztéseik a nagyobb hozzáadott értéket képviselő egészséges gyümölcstermékek, illetve azok gyártástechnológiájának kifejlesztésére irányult. A kísérleti technológiából kapott eredmények adaptálva lettek az aszeptikus és lekvárfőző rendszereik korszerűsítéséhez.

Fontos tudnivalók:
A látogatókat végigvezetik a teljes technológiai soron, az alapanyag feldolgozástól a késztermékig.
Lépésenként:
- gyümölcsvelő előállítás és gépei
- aszeptikus technológia elméleti bemutatása
- bepárlás bemutatása, bepárlás-elmélet 2 üstön keresztül
- filmbepárlás bemutatása, hasznosságának bemutatása
- gyümölcslé előállítása aszeptikus töltése WEB töltővel
- a késztermékek bemutatása, lekvár kóstolási lehetőség
A látogatások helyszíne: 4741 Jánkmajtis, Vörösmarty u. 3.

Az elmúlt évtizedekben a vállalat folyamatosan fejlődött. Az Agricolae Kft. számára a folyamatos innováció és a szakértelem alapérték. Számos új készítmény fejlesztése zajlik a kutatás-fejlesztési részlegén, együttműködve hazai és nemzetközi szakmai partnerekkel, egyetemekkel és kutatóintézetekkel. Ez biztosítja, hogy a vállalat nemcsak a jelen, hanem a jövő kihívásaira is választ adjon.

Az Agricolae Kft. a szatmári térségben termő gyümölcsfélék komplex feldolgozására szakosodott, a gyümölcsök érettségétől beltartalmi értékeitől függően (befőttek, lekvárok, gyümölcsvelők, gyümölcsitalok). A fejlesztéseik a nagyobb hozzáadott értéket képviselő egészséges gyümölcstermékek, illetve azok gyártástechnológiájának kifejlesztésére irányult. A kísérleti technológiából kapott eredmények adaptálva lettek az aszeptikus és lekvárfőző rendszereik korszerűsítéséhez.

Fontos tudnivalók:
A látogatókat végigvezetik a teljes technológiai soron, az alapanyag feldolgozástól a késztermékig.
Lépésenként:
- gyümölcsvelő előállítás és gépei
- aszeptikus technológia elméleti bemutatása
- bepárlás bemutatása, bepárlás-elmélet 2 üstön keresztül
- filmbepárlás bemutatása, hasznosságának bemutatása
- gyümölcslé előállítása aszeptikus töltése WEB töltővel
- a késztermékek bemutatása, lekvár kóstolási lehetőség
A látogatások helyszíne: 4741 Jánkmajtis, Vörösmarty u. 3.