HEINEKEN HUNGÁRIA látogatás 20:00
Idén 130 éve, hogy Lenck Samu megalapította a Soproni Sörgyárat, és azóta is a sörfőzés iránti elhivatottság vezeti a gyár mindennapi működését. A több mint egy évszázados sörfőző hagyományok tisztelete mellett, a gyár csúcstechnológiával készíti a mindenki által jól ismert és kedvelt Soproni termékeket – a klasszikus lager mellett, az IPA-n és a meggysörön át az ízesített, alkoholmentes italokig.
A látogatás során megtudhatják hogyan vált az árpa az elsőszámú sörgabonává, mire kell figyelni a sör alaplé készítésekor, de arra is fény derül, mi a különbség az alkoholos és az alkoholmentes sör elkészítésének folyamata közt. Vajon titokzatosan „leállítják” az erjesztést, hogy ne is keletkezzen alkohol, vagy más technológiai megoldás rejtőzik a háttérben?

A Soproni Sörgyár történetében mindig is az innováció és a megújulás volt a meghatározó. Ma már nemcsak a sörkészítés élvonalbeli módszereivel büszkélkedhet, hanem a fenntarthatóság terén is példát mutat. A HEINEKEN – melyhez a Soproni Sörgyár 2004 óta tartozik – 2030-ra kitűzött célja, hogy a közvetlen működésből és a vásárolt energiából származó karbonkibocsátását is nettó zéróra csökkentse. A magyarországi sörgyár globális szinten is úttörő a HEINEKEN-üzemek közt a nemrégiben bevezetett hulladékhő hasznosítására épülő fűtési rendszerrel, mellyel 1400 tonnával csökkentik a gyár karbonkibocsátását.
A HEINEKEN a világ második legnagyobb sörgyártója, Magyarországon pedig 2004 óta működik a hazai sörpiac meghatározó szereplőjeként.
A gyárlátogatáson Dénes Kálmán, a Soproni Sörgyár sörtermelési vezetője és Szabó Gábor sörnagykövet kalauzolják el a látogatókat a sörkészítés izgalmas világába.

Fontos tudnivalók:
A Soproni Sörgyár születésnapja alkalmából megnyitjuk gyárunk kapuit: az exkluzív gyárlátogatás során Ön is bepillantást nyerhet a sörfőzés több mint 130 éves hagyományaiba, és felfedezheti, hogyan készülnek a Soproni sörök! A gyárlátogatás során a sörfőzéstől kezdve a csomagoláson át a sörkészítés teljes folyamatát megismerhetik az érdeklődők.
Látogatások helyszíne: 9400, Sopron, Vándor Sándor u. 1.
A látogatás során megtudhatják hogyan vált az árpa az elsőszámú sörgabonává, mire kell figyelni a sör alaplé készítésekor, de arra is fény derül, mi a különbség az alkoholos és az alkoholmentes sör elkészítésének folyamata közt. Vajon titokzatosan „leállítják” az erjesztést, hogy ne is keletkezzen alkohol, vagy más technológiai megoldás rejtőzik a háttérben?

A Soproni Sörgyár történetében mindig is az innováció és a megújulás volt a meghatározó. Ma már nemcsak a sörkészítés élvonalbeli módszereivel büszkélkedhet, hanem a fenntarthatóság terén is példát mutat. A HEINEKEN – melyhez a Soproni Sörgyár 2004 óta tartozik – 2030-ra kitűzött célja, hogy a közvetlen működésből és a vásárolt energiából származó karbonkibocsátását is nettó zéróra csökkentse. A magyarországi sörgyár globális szinten is úttörő a HEINEKEN-üzemek közt a nemrégiben bevezetett hulladékhő hasznosítására épülő fűtési rendszerrel, mellyel 1400 tonnával csökkentik a gyár karbonkibocsátását.
A HEINEKEN a világ második legnagyobb sörgyártója, Magyarországon pedig 2004 óta működik a hazai sörpiac meghatározó szereplőjeként.
A gyárlátogatáson Dénes Kálmán, a Soproni Sörgyár sörtermelési vezetője és Szabó Gábor sörnagykövet kalauzolják el a látogatókat a sörkészítés izgalmas világába.

Fontos tudnivalók:
A Soproni Sörgyár születésnapja alkalmából megnyitjuk gyárunk kapuit: az exkluzív gyárlátogatás során Ön is bepillantást nyerhet a sörfőzés több mint 130 éves hagyományaiba, és felfedezheti, hogyan készülnek a Soproni sörök! A gyárlátogatás során a sörfőzéstől kezdve a csomagoláson át a sörkészítés teljes folyamatát megismerhetik az érdeklődők.
Látogatások helyszíne: 9400, Sopron, Vándor Sándor u. 1.